Pentru blat:
- 3 oua
- 6 linguri de zahar
- 5 linguri de faina
- 2 linguri cacao
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
Pentru crema:
- 5 oua
- 500 ml frisca nebatuta
- 10 linguri zahar
- 250 ml cafea
- 100 g ciocolata cu lapte
- 1 plic zahar vanilat
- 3 plicuri de gelatina
- 1 esenta de vanilie
- feliute de portocale si boabe de cafea pentru ornat
Mod de preparare:
Bati albusurile spuma.
Galbenusurile le amesteci bine cu zaharul si cu zaharul vanilat.
Adaugi faina amestecata cu praful de copt si cacao.
Aceasta compozitie o torni peste albusurile batute spuma.
Tapetezi o forma detasabila de tort cu hartie de copt, torni compozitia in ea si o pui la cuptorul preincalzit timp de jumatate de ora.
Dupa ce s-a racit, scoti blatul din forma si tai din el 2 cm circular, de jur-imprejur.
Pui din nou blatul in forma si il insiropezi cu 100 ml de cafea.
Galbenusurile le amesteci bine cu zaharul si cu zaharul vanilat.
Adaugi faina amestecata cu praful de copt si cacao.
Aceasta compozitie o torni peste albusurile batute spuma.
Tapetezi o forma detasabila de tort cu hartie de copt, torni compozitia in ea si o pui la cuptorul preincalzit timp de jumatate de ora.
Dupa ce s-a racit, scoti blatul din forma si tai din el 2 cm circular, de jur-imprejur.
Pui din nou blatul in forma si il insiropezi cu 100 ml de cafea.
Pregatesti crema:
Bati ouale cu zaharul si cu zaharul vanilat.
Ciocolata o topesti intr-un vas, pe care il pui intr-un alt vas cu apa clocotita.
Adaugi ciocolata topita peste compozitia din oua.
Gelatina si cafeaua o adaugi peste compozitia pregatita anterior.
Aceasta crema o torni peste blat si nivelezi frumos deasupra.
Dai tortul la rece si, inainte de a-l taia, scoti inelul.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu