Pentru blat:
- 150 g ciocolata neagra amaruie
- 3 oua
- 50 g faina
- 80 g zahar
- 40 g unt
- 1/2 pachet drojdie uscata
- 1 mana de alune de padure si stafide
- un praf de sare
- 1 mana de nuci
- 3-4 linguri de coniac
Pentru crema si ornat:
- 2 portocale
- 100 ml frisca
- 1/2 ciocolata alba
Mod de preparare:
Freci untul (la temperatura camerei) spuma.
Topesti ciocolata neagra la bain marie si o versi peste unt.
Amesteci bine.
Hidratezi alunele si stafidele in coniac.
Dai nucile prin masina si le adaugi in untul amestecat cu ciocolata.
Freci galbenusurile cu putina sare si apoi, treptat, cu zaharul.
Adaugi si galbenusurile in compozitie.
Bati spuma albusurile si cerni faina impreuna cu drojdia.
Adaugi alunele si stafidele impreuna cu coniacul si incorporezi la final albusul spuma si faina,in doua transe, amestecand de jos in sus.
Pui compozitia in forma de tort si o dai la cuptor la foc mic, pe gratarul de mijloc.
Lasi sa se coaca timp de 30 de minute.
Pregatesti crema, punand pe foc mic frisca cu ciocolata rupta in bucati.
Amesteci pana la topire, nelasand sa fiarba.
Apoi o lasi la racit si cand a ajuns la temperatura camerei, dai crema la frigider pana a doua zi sau pentru minim 5 ore.
Pui felii micute de portocale pe blat, apoi bati crema cu mixerul si o intinzi deasupra prajiturii.
Decoreaza dupa imaginatie cu feliute subtiri de portocale.
Topesti ciocolata neagra la bain marie si o versi peste unt.
Amesteci bine.
Hidratezi alunele si stafidele in coniac.
Dai nucile prin masina si le adaugi in untul amestecat cu ciocolata.
Freci galbenusurile cu putina sare si apoi, treptat, cu zaharul.
Adaugi si galbenusurile in compozitie.
Bati spuma albusurile si cerni faina impreuna cu drojdia.
Adaugi alunele si stafidele impreuna cu coniacul si incorporezi la final albusul spuma si faina,in doua transe, amestecand de jos in sus.
Pui compozitia in forma de tort si o dai la cuptor la foc mic, pe gratarul de mijloc.
Lasi sa se coaca timp de 30 de minute.
Pregatesti crema, punand pe foc mic frisca cu ciocolata rupta in bucati.
Amesteci pana la topire, nelasand sa fiarba.
Apoi o lasi la racit si cand a ajuns la temperatura camerei, dai crema la frigider pana a doua zi sau pentru minim 5 ore.
Pui felii micute de portocale pe blat, apoi bati crema cu mixerul si o intinzi deasupra prajiturii.
Decoreaza dupa imaginatie cu feliute subtiri de portocale.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu