Pentru blat:
- 800 g branza de vaci bine scursa
- 300 g zahar pudra
- 200 g unt
- 8 oua
- 1 praf de copt
- faina cat cuprinde
Pentru crema caramel:
- 250 g zahar + 4 linguri
- 500 ml lapte
- 1 pachet unt
- 4 oua
- 1 plic gelatina
Pentru glazura de ciocolata:
- 250 g ciocolata neagra
- 6 linguri ulei
Pentru glazura alba:
- 150 g zahar pudra
- 1 albus
- zeama de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Mixezi albusurile cu zaharul, adaugi pe rand galbenusurile, apoi untul inmuiat si branza sfaramata.
La sfarsit adaugi faina cernuta cu praful de copt, pana se obtine o compozitie asemanatoare cu smantana groasa.
Torni compozitia intr-o forma dreptunghiulara unsa si tapetata si o coci circa 40 de minute, dupa care lasi sa se raceasca.
Pui gelatina la inmuiat in 100 ml apa rece.
Intre timp, caramelizezi 250 g zahar si adaugi peste el laptele amestecat cu ouale, patru linguri de zahar si untul.
Amesteci continuu pana se leaga si adaugi gelatina.
Asezi crema caramel peste blat.
Lasi sa se intareasca si torni ciocolata topita in sase linguri de ulei.
Separat, bati albusul cu zaharul pudra si zeama de lamaie, adaugate treptat, pana se obtine o compozitie omogena.
Introduci glazura in pos si decorezi prajitura.
O lasi la rece cateva ore.
La sfarsit adaugi faina cernuta cu praful de copt, pana se obtine o compozitie asemanatoare cu smantana groasa.
Torni compozitia intr-o forma dreptunghiulara unsa si tapetata si o coci circa 40 de minute, dupa care lasi sa se raceasca.
Pui gelatina la inmuiat in 100 ml apa rece.
Intre timp, caramelizezi 250 g zahar si adaugi peste el laptele amestecat cu ouale, patru linguri de zahar si untul.
Amesteci continuu pana se leaga si adaugi gelatina.
Asezi crema caramel peste blat.
Lasi sa se intareasca si torni ciocolata topita in sase linguri de ulei.
Separat, bati albusul cu zaharul pudra si zeama de lamaie, adaugate treptat, pana se obtine o compozitie omogena.
Introduci glazura in pos si decorezi prajitura.
O lasi la rece cateva ore.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu