- 200 g fulgi de ovaz
- 150 g faina
- 100 g alune
- 1 plic praf de copt 1 praf de sare
- 200 g unt
- 8 linguri zahar
- 2 oua
- 1 pliculet nes
- 1 lingurita scortisoara pudra
- cate 1 lingura unt si faina pentru uns tava
Pentru caramel:
- 4 linguri zahar
- 1 lingurita unt
- 3-4 linguri lapte
Mod de preparare:
Maruntesti alunele.
Cerni intr-un castron faina impreuna cu praful de copt.
Le amesteci cu fulgii de ovaz, trei sferturi din alune, nesul si praful de scortisoara.
Mixezi untul moale, la temperatura camerei, impreuna cu sarea si zaharul, pana obtii o spuma in care nu se mai simt cristalele de zahar.
Adaugi ouale unul cate unul, apoi amestecul cu fulgi de ovaz si omogenizezi compozitia.
Ungi cu unt sl tapetezi cu faina o tava.
Torni uniform compozitia.
Topesti zaharul intr-o craticioara fara sa il arzi, adaugi laptele si untul si amesteci pana obotii un sos de caramel omogen.
Intinzi caramelul peste compozitia din tava, presari restul de alune, si coci prajitura timp de 25 de minute.
Portionezi prajitura cu un cutit bine ascutit, dupa ce s-a racit complet.
Cerni intr-un castron faina impreuna cu praful de copt.
Le amesteci cu fulgii de ovaz, trei sferturi din alune, nesul si praful de scortisoara.
Mixezi untul moale, la temperatura camerei, impreuna cu sarea si zaharul, pana obtii o spuma in care nu se mai simt cristalele de zahar.
Adaugi ouale unul cate unul, apoi amestecul cu fulgi de ovaz si omogenizezi compozitia.
Ungi cu unt sl tapetezi cu faina o tava.
Torni uniform compozitia.
Topesti zaharul intr-o craticioara fara sa il arzi, adaugi laptele si untul si amesteci pana obotii un sos de caramel omogen.
Intinzi caramelul peste compozitia din tava, presari restul de alune, si coci prajitura timp de 25 de minute.
Portionezi prajitura cu un cutit bine ascutit, dupa ce s-a racit complet.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu