- 500 g biscuiti de cacao
- 275 g unt
- 1 lamaie
- 2 linguri zahar vanilat
- 750 g branza mascarpone
- 250 g branza de vaci dulce
- 3 foi de gelatina
- 225 g zahar tos
- 800 g struguri albi
- 5 linguri miere
- 1 lingura rom
- 150 g nuci macinate
Mod de preparare:
Sfaramati biscuitii marunt.
Amestecati pesmetul fin obtinut cu untul topit, coaja rasa de lamaie si zaharul vanilat.
Din amestecul obtinut intindeti o foaie intr-o tava de aragaz, unsa si tapetata.
Coaceti foaia la foc potrivit, 20 – 25 minute, apoi lasati-o la racit.
Inmuiati gelatina in 2 linguri apa rece, apoi incalziti apa cand gelatina se dizolva.
Amestecati-o cu zaharul, branza de vaci sfaramata, mascarpone si boabele de struguri, spalate si scurse de apa.
Turnati amestecul omogenizat peste foaia de biscuiti, dupa ce s-a racit.
Nivelati amestecul si puneti tava la frigider pentru 2 ore cel putin, inainte de servire, amestecati mierea cu romul si turnati amestecul peste prajitura scoasa din frigider.
Deasupra presarati nuca macinata in strat uniform.
Amestecati pesmetul fin obtinut cu untul topit, coaja rasa de lamaie si zaharul vanilat.
Din amestecul obtinut intindeti o foaie intr-o tava de aragaz, unsa si tapetata.
Coaceti foaia la foc potrivit, 20 – 25 minute, apoi lasati-o la racit.
Inmuiati gelatina in 2 linguri apa rece, apoi incalziti apa cand gelatina se dizolva.
Amestecati-o cu zaharul, branza de vaci sfaramata, mascarpone si boabele de struguri, spalate si scurse de apa.
Turnati amestecul omogenizat peste foaia de biscuiti, dupa ce s-a racit.
Nivelati amestecul si puneti tava la frigider pentru 2 ore cel putin, inainte de servire, amestecati mierea cu romul si turnati amestecul peste prajitura scoasa din frigider.
Deasupra presarati nuca macinata in strat uniform.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu