Pentru blat:
- 400 g faina
- 150 g margarina ( unt )
- 4 galbenusuri
- 100 g zahar pudra
- 1 praf de copt
- 1 esenta de vanilie
Pentru umplutura:
- 100 g zahar
- 500 g cirese
- 1 esenta de vanilie
- 1 plic de gelatina
Pentru bezea:
- 4 albusuri
- 150 g zahar
- 2 linguri zeama de lamaie
Mod de preparare:
Amesteci faina cu praful de copt, margarina moale, zaharul, esenta de vanilie si galbenusurile pana cand obtii un aluat omogen, elastic, pe care il dai la frigider pentru 30 de minute.
Intinzi aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si o dai la cuptor pentru 30-40 de minute.
Cureti ciresele de samburi, le amesteci cu 150 g de zahar si le lasi deoparte 30 de minute.
Le pui apoi pe foc cat sa se topeasca bine zaharul, adaugi esenta de vanilie si gelatina.
Lasi pe foc mic cat sa se topeasca gelatina si dai deoparte.
Dupa ce s-a racit putin, intinzi compozitia de visine peste blatul copt.
Pentru bezea, bati albusurile spuma tare cu zaharul si zeama de lamaie si cu un pos o pui peste prajitura.
O mai dai la cuptor pentru 10 minute, cat sa se rumeneasca bezeaua.
Intinzi aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si o dai la cuptor pentru 30-40 de minute.
Cureti ciresele de samburi, le amesteci cu 150 g de zahar si le lasi deoparte 30 de minute.
Le pui apoi pe foc cat sa se topeasca bine zaharul, adaugi esenta de vanilie si gelatina.
Lasi pe foc mic cat sa se topeasca gelatina si dai deoparte.
Dupa ce s-a racit putin, intinzi compozitia de visine peste blatul copt.
Pentru bezea, bati albusurile spuma tare cu zaharul si zeama de lamaie si cu un pos o pui peste prajitura.
O mai dai la cuptor pentru 10 minute, cat sa se rumeneasca bezeaua.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu