- 400 gr faina
- 50 gr unt la temperatura camerei
- 2 oua
- 1/2 cup miere (1 cup = 1 cana de 200 ml)
- 3/4 cup zahar
- 1 lingurita de ghimbir proaspat ras
- 1/2 lingurita de ghimbir pudra
- 1/4 lingurita nucsoara
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/4 lingurita sare
Preparare:
Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (faina,bicarbonatul de sodiu,sarea si condimentele).
In alt bol se amesteca untul cu zaharul,apoi se adauga mierea si mai apoi ouale.
Se framanta un aluat de consistenta plastelinei si se da la frigider o ora. Al meu a stat peste noapte.
Se scoate din frigider si se intinde o foaie,pe masa de lucru se presara niste faina mai intai.
Se decupeaza cu formele de biscuiti si se coc in cuptorul preincalzit 8-10 minute,depinde cat de groasa a fost foaia. Se lasa sa se raceasca.
Se pot orna cu glazura sau se pot lasa asa simple.
In alt bol se amesteca untul cu zaharul,apoi se adauga mierea si mai apoi ouale.
Se framanta un aluat de consistenta plastelinei si se da la frigider o ora. Al meu a stat peste noapte.
Se scoate din frigider si se intinde o foaie,pe masa de lucru se presara niste faina mai intai.
Se decupeaza cu formele de biscuiti si se coc in cuptorul preincalzit 8-10 minute,depinde cat de groasa a fost foaia. Se lasa sa se raceasca.
Se pot orna cu glazura sau se pot lasa asa simple.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu