Pentru blat:
- 6 oua
- 250 g zahar
- 100 g faina
- 50 g cacao
- 200 g unt
Pentru sirop:
- 200 g zahar
- 350 ml apa
- 50 ml lichior de cirese
- Pentru ornare:
- 800 ml frisca
- 500 g cirese conservate in alcool
- 80 g zahar
- 2 lingurite zahar vanilat
- 150 g ciocolata neagra
Mod de preparare:
Bateti energic ouale cu zaharul pana cand amestecul devine spumos.
Adaugati faina si cacaoa, apoi 150g unt topit.
Amestecati bine pentru omogenizare.
Din aceasta compozitie coaceti 3 blaturi, la foc potrivit, in tava rotunda cu diametrul de 25cm.
Lasati blaturile sa se raceasca fara sa le suprapuneti.
Pregatiti siropul, amestecand ingredientele si fierbandu-le 3 minute.
Puneti un blat pe platou, stropiti-l cu sirop rece si apoi puneti pe el un strat uniform de frisca amestecata cu zahar.
Pe stratul de frisca asezati cirese bine scurse de lichior.
Deasupra cireselor puneti alt strat de frisca si apoi al doilea blat.
Operatia se repeta si pentru blatul urmator.
Imbracati blatul de deasupra in frisca si ornati-l cu ciocolata rasa pe razatoarea mare sau cu “aschii” de ciocolata obtinute cu ajutorul unui cutit bine ascutit.
Adaugati faina si cacaoa, apoi 150g unt topit.
Amestecati bine pentru omogenizare.
Din aceasta compozitie coaceti 3 blaturi, la foc potrivit, in tava rotunda cu diametrul de 25cm.
Lasati blaturile sa se raceasca fara sa le suprapuneti.
Pregatiti siropul, amestecand ingredientele si fierbandu-le 3 minute.
Puneti un blat pe platou, stropiti-l cu sirop rece si apoi puneti pe el un strat uniform de frisca amestecata cu zahar.
Pe stratul de frisca asezati cirese bine scurse de lichior.
Deasupra cireselor puneti alt strat de frisca si apoi al doilea blat.
Operatia se repeta si pentru blatul urmator.
Imbracati blatul de deasupra in frisca si ornati-l cu ciocolata rasa pe razatoarea mare sau cu “aschii” de ciocolata obtinute cu ajutorul unui cutit bine ascutit.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu