Pentru blatul 1:
- 300 g faina
- 200 g unt
- 100 g zahar
- 6 oua
- 1 plic praf de copt
- 1 praf sare
Pentru umplutura:
- 200 g mac
- 200 g gem
- 50 g pesmet
- 200 g zahar
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 200 ml lapte
- 1 plic zahar vanilinat
- 50 g zahar pudra
Pentru blatul 2:
- 4 oua
- 150 g zahar
- 100 g unt
- 200 g faina
- 1 varf de cutit praf de copt
Mod de preparare:
Pentru umplutura, fierbi la foc mic, 25 de minute, laptele impreuna cu zaharul, zaharul vanilinat si macul macinat.
La sfarsit pui coaja de lamaie si pesmetul, stingi focul si acoperi vasul.
Pentru blatul 1, freci spuma untul moale impreuna cu zaharul.
Adaugi treptat galbenusurile, faina cernuta, praful de copt, apoi incorporezi albusurile batute spuma cu sarea, amestecand usor, pe verticala.
Torni compozitia intr-o tava, tapetata cu hartie de copt.
Coci blatul la foc mediu, In cuptorul preincalzit, jumatate de ora, fara a se rumeni.
Pentru blatul 2, procedezi ca la primul, apoi intinzi aluatul sub forma unui dreptunghi egal cu tava.
Scoti tava si ungi blatul 1 cu gem, apoi cu mac si pui deasupra blatul 2.
Coci prajitura inca 20 de minute.
Rece, o pudrezi cu zahar si o portionezi.
La sfarsit pui coaja de lamaie si pesmetul, stingi focul si acoperi vasul.
Pentru blatul 1, freci spuma untul moale impreuna cu zaharul.
Adaugi treptat galbenusurile, faina cernuta, praful de copt, apoi incorporezi albusurile batute spuma cu sarea, amestecand usor, pe verticala.
Torni compozitia intr-o tava, tapetata cu hartie de copt.
Coci blatul la foc mediu, In cuptorul preincalzit, jumatate de ora, fara a se rumeni.
Pentru blatul 2, procedezi ca la primul, apoi intinzi aluatul sub forma unui dreptunghi egal cu tava.
Scoti tava si ungi blatul 1 cu gem, apoi cu mac si pui deasupra blatul 2.
Coci prajitura inca 20 de minute.
Rece, o pudrezi cu zahar si o portionezi.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu