- 2 linguri seminţe de fenicul
- 1 lingură ulei de măsline
- 4 cotlete de porc cu os, curăţate
- de grăsime
- 1 ceapă mare, tăiată felii
- 2 căţei de usturoi, tăiaţi în felii fine
- 750g de cartofi noi, tăiaţi jumătăţi pe lungime
- 2 bulbi de fenicul, tăiaţi în felii fine (se păstrează frunzele verzi)
- zeama de la 2 lămâi
- 340g de broccoli, rupt în bucheţele
Mod de preparare:
1. Se strivesc uşor seminţele de fenicul într-un mojar cu pistil. Se amestecă cu jumătate din cantitatea de ulei, un pic de sare şi de piper. Se ung cotletele cu acest amestec şi se lasă deoparte.
2. Se încinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se încinge uleiul rămas într-o cratiţă. Se înmoaie ceapa şi usturoiul cam 5 minute, apoi se răstoarnă cartofii în tigaie şi se rumenesc câteva minute. Se adaugă feniculul, zeama de lămâie şi cam 100ml de apă. Se condimentează cu sare şi piper, se pune capacul şi se dă la cuptor 35 de minute.
3. Se ia capacul, se amestecă bine cartofii şi se pune carnea deasupra. Se dă din nou la cuptor, fără capac, şi se mai coace 10 minute, până ce carnea este pătrunsă după gust. Între timp, se fierbe broccoli.
4. V.N. per porţie: 407 kilocalorii, 40g proteine, 11g grăsimi, 3g grăsimi saturate, 40g carbohidraţi, 7g fibre, 8g zahăr, 0,33g sare
2. Se încinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se încinge uleiul rămas într-o cratiţă. Se înmoaie ceapa şi usturoiul cam 5 minute, apoi se răstoarnă cartofii în tigaie şi se rumenesc câteva minute. Se adaugă feniculul, zeama de lămâie şi cam 100ml de apă. Se condimentează cu sare şi piper, se pune capacul şi se dă la cuptor 35 de minute.
3. Se ia capacul, se amestecă bine cartofii şi se pune carnea deasupra. Se dă din nou la cuptor, fără capac, şi se mai coace 10 minute, până ce carnea este pătrunsă după gust. Între timp, se fierbe broccoli.
4. V.N. per porţie: 407 kilocalorii, 40g proteine, 11g grăsimi, 3g grăsimi saturate, 40g carbohidraţi, 7g fibre, 8g zahăr, 0,33g sare
0 Comments:
Trimiteți un comentariu