Ardei umpluti cu fasole

Ingrediente:

  • 10 ardei grasi
  • 400 g fasole boabe
  • 4 cepe
  • 4 linguri faina
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingura boia dulce
  • cate 1 legatura patrunjel si frunze de telina
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita tarhon uscat
  • 1 rosie
  • 15 g margarina
  • cate 1 lingurita zahar si zeama de lamaie
  • piper
  • sare.
Mod de preparare:
  1. Alegi fasolea si o pui la inmuiat timp de 8 ore.
  2. A doua zi, o fierbi pana se inmoie boabele, schimband apa de doua ori in timpul fierberii.
  3. Cureti cu grija ardeii de cotoare si seminte, apoi ii speli.
  4. Cureti ceapa, o toci si o calesti in 3 linguri de ulei.
  5. In uleiul ramas, calesti putin usturoiul taiat in felioare.
  6. Presari faina, stingi cu apa si amesteci pana cand obtii un sos omogen.
  7. Amesteci sosul alb cu ceapa, verdeata tocata marunt, fasolea fiarta si scursa, sare si piper dupa gust.
  8. Cu acest amestec umpli ardeii si ii asezi intr-o cratita cu putina apa.
  9. Presari deasupra tarhonul si introduci vasul in cuptor pentru 1/2 ora.
  10. La sfarsit, pui deasupra feliile de rosii.
  11. Din margarina topita, zahar, zeama de lamaie si patrunjelul tocat marunt si putina zeama de la fiert fasolea, prepari un sos pe care il torni peste ardei inainte de a-i servi.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes