Ingrediente:
- 10 ardei grasi
- 400 g fasole boabe
- 4 cepe
- 4 linguri faina
- 5 linguri ulei
- 1 lingura boia dulce
- cate 1 legatura patrunjel si frunze de telina
- 3 catei de usturoi
- 1 lingurita tarhon uscat
- 1 rosie
- 15 g margarina
- cate 1 lingurita zahar si zeama de lamaie
- piper
- sare.
- Alegi fasolea si o pui la inmuiat timp de 8 ore.
- A doua zi, o fierbi pana se inmoie boabele, schimband apa de doua ori in timpul fierberii.
- Cureti cu grija ardeii de cotoare si seminte, apoi ii speli.
- Cureti ceapa, o toci si o calesti in 3 linguri de ulei.
- In uleiul ramas, calesti putin usturoiul taiat in felioare.
- Presari faina, stingi cu apa si amesteci pana cand obtii un sos omogen.
- Amesteci sosul alb cu ceapa, verdeata tocata marunt, fasolea fiarta si scursa, sare si piper dupa gust.
- Cu acest amestec umpli ardeii si ii asezi intr-o cratita cu putina apa.
- Presari deasupra tarhonul si introduci vasul in cuptor pentru 1/2 ora.
- La sfarsit, pui deasupra feliile de rosii.
- Din margarina topita, zahar, zeama de lamaie si patrunjelul tocat marunt si putina zeama de la fiert fasolea, prepari un sos pe care il torni peste ardei inainte de a-i servi.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu