Ingrediente:
- 15 smochine
- 1 ceapa
- 1 lingura zahar
- 1/2 pahar vin alb
- 1 praf de sare
- 2-3 linguri ulei
- 2 linguri bulion de rosii
- 1 lamaie.
- Intepi smochinele cu un ac gros si le pui intr-un castron.
- Le acoperi cu apa calduta si le lasi sa se rehidrateze timp de 1 ora.
- Caramelizezi putin zaharul si il stingi cu 1 pahar de apa.
- Cureti ceapa, o toci si o calesti putin in uleiul incins.
- Torni treptat siropul de zahar ars si bulionul dizolvat in vin.
- Adaugi smochinele scurse si continui fierberea pentru 20 de minute, la foc mic.
- Cand sosul a mai scazut, sarezi mancarea, stingi focul, torni zeama de lamaie si omogenizezi usor.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu