Mancare cu vinete

Ingrediente:

  • 4 vinete
  • 4 linguri ulei
  • 2 cepe taiate rotund
  • 6 rosii mari
  • 5 ardei grasi
  • 3 catei de usturoi
  • patrunjel si marar tocat
  • sare
Mod preparare: 
  1. Cureti vinetele de codite si le pui intr-o cratita cu apa clocotita.
  2. Le lasi sa se opareasca.
  3. Dupa cateva minute strecori vinetele si le tescuiesti (le asezi una peste alta) pe doua funduri de bucatarie pentru ca, astfel, isi pierd amareala din coaja.
  4. Tai vinetele in 4-6 felii pe lungime, iar ardeii curatati de cotoare si seminte, ii tai in felii rotunde.
  5. La fel tai si rosiile, iar usturoiul iI tai marunt.
  6. Pe fundul unei cratite unse bine, asezi, pe rand, un strat de vinete, apoi unul de rosii, unul de ceapa, deasupra asezi uniform ardei, usturoi, verdeata si presari sare.
  7. Repeti pana ce termini ingredientele, iar ultimul strat trebuie sa fie de rosii.
  8. Acoperi cratita si lasi sa fiarba la foc mic.
  9. Cand incep vinetele sa fiarba, adaugi uleiul.
  10. lei cratita de pe foc si lasi sa scada la foc domol.
  11. E o mancare delicioasa!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Iti plac retetele? Adauga Email-ul tau aici:

Delivered by FeedBurner

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes