Ingrediente:
- 4 vinete
- 4 linguri ulei
- 2 cepe taiate rotund
- 6 rosii mari
- 5 ardei grasi
- 3 catei de usturoi
- patrunjel si marar tocat
- sare
- Cureti vinetele de codite si le pui intr-o cratita cu apa clocotita.
- Le lasi sa se opareasca.
- Dupa cateva minute strecori vinetele si le tescuiesti (le asezi una peste alta) pe doua funduri de bucatarie pentru ca, astfel, isi pierd amareala din coaja.
- Tai vinetele in 4-6 felii pe lungime, iar ardeii curatati de cotoare si seminte, ii tai in felii rotunde.
- La fel tai si rosiile, iar usturoiul iI tai marunt.
- Pe fundul unei cratite unse bine, asezi, pe rand, un strat de vinete, apoi unul de rosii, unul de ceapa, deasupra asezi uniform ardei, usturoi, verdeata si presari sare.
- Repeti pana ce termini ingredientele, iar ultimul strat trebuie sa fie de rosii.
- Acoperi cratita si lasi sa fiarba la foc mic.
- Cand incep vinetele sa fiarba, adaugi uleiul.
- lei cratita de pe foc si lasi sa scada la foc domol.
- E o mancare delicioasa!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu