Clatitele sunt cred ca cel mai usor desert de preparat dar si foarte gustos.
Ingrediente folosite pentru 10, 12 clatite cu gem:
- 1 pahar de lapte (potrivit, 300 ml)
- 1 pahar de faina (potrivit, 300 ml)
- 1 ou
- coaja de la 1 lamaie ( se poate si fara)
- un pliculet de zahar vanilat
- ulei
Mod de preparare:
- Punem laptele intr-un castron apo adaugam faina trptat in timp ce amestecam energic cu un tel sau cu mixerul pentru a evita formarea "cocoloaselor".
- Adaugam coaja de lamaie rasa impreuna cu oul si zaharul vanilat si amestecam bine pentru omogenizarea acestora..
- Punem tigaia la incins pe aragaz apoi punem cu grija putin ulei sau ungem tigaia cu ajutorul unei pensule inmuiate in ulei ( acest lucru se face dupa fiecare clatita ).
- Cu ajutorul unui polonic adaugam compozitie in itgaie ( un strat subtire acoperind toata suprafata tigaii).
- Dupa ce sa copt pe o parte o intoarcem si pe cealalta parte (fie aruncand-o in sus, fie o dezlipim cu ajutorul unui cutit sau paleta subtire).
- Apoi scoatem clatita pe o farfurie su dupa ce terminam cu toate le ungem cu gem si le rulam usor.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu