Ingrediente pentru aluat:
- 600 g faina
- 400 g margarina
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- 1 lingura otet
- 50 ml apa
Ingrediente pentru umplutura:
- 1 kg mere
- 4 linguri zahar
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 50 g migdale feliate.
Mod preparare:
- Amesteci zaharul vanilat cu margarina, adaugi treptat faina cernuta cu praful de copt, otetul si apa cat este necesar ca aluatul sa fie consistent.
- Framanti bine pana cand este omogen si lasi sa stea la rece 10 minute.
- Imparti aluatul in doua si-l intinzi in foi.
- Asezi una dintre foi intr-o forma rotunda, unsa cu ulei si tapetata cu faina, imbracand si peretii formei.
- Cureti merele de coaja si seminte, le tai felii si le asezi in forma, in straturi concentrice.
- Le presari cu zahar si scortisoara.
- Acoperi cu cea de-a doua foaie de aluat, o intepi in cateva locuri, presari migdalele si introduci forma in cuptorul bine incins pentru aproximativ 40 de minute, cand este frumos rumenita.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu