skip to main |
skip to sidebar
Iahnie de fasole
Ingrediente:
- 400 g fasole boabe
- 2 cepe
- 1 lingurita boia
- 4 catei de usturoi
- sare
- piper
- 60 ml ulei
Mod preparare:
- Alegi boabele de fasoel cu atentie, le speli bine in mai multe ape si le lasi la inmuiat cateva ore.
- Pui fasolea la fiert in apa rece cu un praf de sare, avand grija sa schimbi apa de trei ori.
- Dupa ce a fiert, pui fasolea intr-o strecuratoare emailata si freci bine cu o lingura de lemn si putina apa, ca sa treaca mai usor prin gaurile strecuratorii, avand grija sa nu folosesti zeama in care a fiert fasolea.
- Intr-o cratita pui la incalzit 30 ml ulei.
- Cand uleiul este cald (nu incins) pui usturoiul pisat, sa se inmoaie putin.
- Torni fasolea, o amesteci cu usturoiul si uleiul, potrivesti gustul de sare si mai lasi sa dea doua-trei clocote.
- Intr-o tigaie pui restul de ulei si, cand este incins, pui ceapa taiata fideluta si putina sare.
- Lasi ceapa sa se inmoaie, adaugi boiaua si stingi focul.
- Servesti fasolea in farfurii, alaturi de mamaliguta si castaveti murati, iar deasupra pui 1-2 linguri din ceapa prajita.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu