Alegi boabele de fasoel cu atentie, le speli bine in mai multe ape si le lasi la inmuiat cateva ore.
Pui fasolea la fiert in apa rece cu un praf de sare, avand grija sa schimbi apa de trei ori.
Dupa ce a fiert, pui fasolea intr-o strecuratoare emailata si freci bine cu o lingura de lemn si putina apa, ca sa treaca mai usor prin gaurile strecuratorii, avand grija sa nu folosesti zeama in care a fiert fasolea.
Intr-o cratita pui la incalzit 30 ml ulei.
Cand uleiul este cald (nu incins) pui usturoiul pisat, sa se inmoaie putin.
Torni fasolea, o amesteci cu usturoiul si uleiul, potrivesti gustul de sare si mai lasi sa dea doua-trei clocote.
Intr-o tigaie pui restul de ulei si, cand este incins, pui ceapa taiata fideluta si putina sare.
Lasi ceapa sa se inmoaie, adaugi boiaua si stingi focul.
Servesti fasolea in farfurii, alaturi de mamaliguta si castaveti murati, iar deasupra pui 1-2 linguri din ceapa prajita.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu