Ingrediente:
- 1 kg ceapa
- 1 cutie ciuperci
- 200 g masline
- 1 pachet soia granule
- 100 ml ulei
- 250 ml vin alb
- 2-3 foi de dafin
- sare
- piper
- vegeta
- 1 legatura patrunjel.
- Cureti ceapa, o speli, o stergi cu un prosop de bucatarie, o tai pestisori, o pui intr-o cratita cu ulei si putina sare si o lasi sa se caleasca pana se aureste putin.
- Cat timp se rumeneste ceapa pregatesti ciupercile si soia.
- Intai pui la fiert 1 l de apa cu 1 lingurita de condiment.
- Cand da intr-un clocot adaugi soia si o lasi 10-15 minute pe foc mic.
- Dupa ce a fiert, o scurgi bine, iar ciupercile le speli si le tai marunt.
- Cureti si maslinele de samburi, le tai fasii si le dai deoparte.
- Intr-o cratita asezi un strat de ceapa, unul de ciuperci, altul de soia, maslinele, inca unul de soia si un ultim strat de ceapa.
- Intre straturi presari cate un praf de sare si de piper, pui cate o foaie de dafin, patrunjelul, iar la sfarsit torni vinul si dai mancarea la cuptor pentru 50-60 de minute.
- Ai grija ca din cand in cand sa scuturi vasul sa nu se lipeasca.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu