Ingrediente:
- 300 g faina
- 100 ml ulei
- drojdie proaspata (cat o nuca)
- 100 ml apa minerala
- 250 g masline fara samburi
- 200 g cascaval vegetal sau branza tofu
- 1 ceapa
- 1 ardei rosu
- 1 ardei galben
- 1 ardei verde
- 3 castraveti acri
- 1 lingura suc de rosii sau bulion
- ulei
- ketchup.
- Pui faina intr-un lighean si o amesteci cu drojdia desfacuta in apa, un pic de sare si putin ulei, pana obtii un aluat usor de framantat.
- Lasi aluatul la dospit la caldura pana isi dubleaza volumul.
- Tai toate legumele fasii subtiri, iar cascavalul il razi pe razatoarea cu ochiuri mari.
- Din aluatul crescut intinzi o foaie pe care o asezi in tava de pizza, unsa cu putin ulei.
- Ungi aluatul de pizza cu pasta de rosii.
- Pui amestecul de legume si masline, apoi presari cascavalul.
- Pui tava in cuptorul incins si coci pizza.
- Cand e gata, scoti pizza, o portionezi si o servesti calda cu suc de rosii sau ketchup dulce sau picant.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu