Mucenici muntenesti

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 1 cana apa
  • sare
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 esenta de rom
  • 3-4  lingurite coaja rasa de lamaie si de portocala
  • zaharscortisoara
  • nuca macinata
  • 1 plic zahar vanilat.
Mod preparare:
  1. Din faina, apa si sare dupa gust, framanti un aluat potrivit de tare, pe care-l intinzi intr-o foaie de 1/2 cm grosime si tai mucenicii cu forma speciala.
  2. Ii asezi intr-o tava si-i lasi sa se usuce timp de o ora.
  3. Pui apoi pe foc o oala cu apa, sare si zahar dupa gust.
  4. Cand apa clocoteste, dai drumul cu grija mucenicilor in oala, adaugi coaja rasa de lamaie si portocala, vanilia si zaharul vanilat si lasi sa fiarba 20-25 de minute.
  5. Inainte de a lua oala de pe foc pui si esenta de rom.
  6. Lasi mucenicii sa se raceasca, apoi ii aduci la masa cu scortisoara si nuca macinata alaturi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Iti plac retetele? Adauga Email-ul tau aici:

Delivered by FeedBurner

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes