Ingrediente:
- 500 g faina
- 1 cana apa
- sare
- 1 esenta de vanilie
- 1 esenta de rom
- 3-4 lingurite coaja rasa de lamaie si de portocala
- zaharscortisoara
- nuca macinata
- 1 plic zahar vanilat.
- Din faina, apa si sare dupa gust, framanti un aluat potrivit de tare, pe care-l intinzi intr-o foaie de 1/2 cm grosime si tai mucenicii cu forma speciala.
- Ii asezi intr-o tava si-i lasi sa se usuce timp de o ora.
- Pui apoi pe foc o oala cu apa, sare si zahar dupa gust.
- Cand apa clocoteste, dai drumul cu grija mucenicilor in oala, adaugi coaja rasa de lamaie si portocala, vanilia si zaharul vanilat si lasi sa fiarba 20-25 de minute.
- Inainte de a lua oala de pe foc pui si esenta de rom.
- Lasi mucenicii sa se raceasca, apoi ii aduci la masa cu scortisoara si nuca macinata alaturi.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu