Ingrediente folosite:
- 150 g ciuperci deshidratate (hribi, galbi-ori, ghebe)
- 100 ml ulei
- 200 g ceapa
- 2 linguri bulion
- 2-3 catei de usturoi
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper
- marar.
- Cu 24 de ore inainte de preparare, pui ciupercile in apa, la frigider, sa se rehidrateze.
- In acest interval, schimbi apa de 2-3 ori.
- A doua zi, fierbi ciupercile timp de 30 de minute, la foc mediu, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn, ca sa nu se prinda de baza vasului.
- Cureti ceapa si usturoiul.
- Le tai marunt si calesti in ulei ceapa si doi catei de usturoi, amestecand pana cand ceapa devine transparenta.
- Adaugi bulionul si stingi cu 250 ml apa calda.
- Pui in oala foaia de dafin rupta in bucati si ciupercile, in prealabil scurse si maruntite.
- Completezi cu apa cat sa acopere ingredientele si fierbi mancarea timp de 20 de minute, la foc mediu.
- Sarezi si condimentezi mancarica dupa gust si o lasi sa mai dea in cateva clocote.
- Adaugi usturoiul ramas, presari mararul fin tocat si stingi focul.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu