Ciorba cu ciuperci si cartofi

Ingrediente Folosite:

  • 500 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica
  • 5 cartofi
  • 1/2 lingurita chimen
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • ulei
Mod preparare:
  1. Speli ciupercile, le tai in sferturi si le pui la fiert pentru circa 15 minute in apa rece cu un praf de sare.
  2. Apoi dupa ce s-au inmuiat putin, le clatesti sub un jet de apa rece si le lasi la scurs cateva minute.
  3. Dupa aceea intr-o tigaie incinsa adaugi ulei si pui la calit ciupercile taiate in sferturi.
  4. Se adauga chimenul, condimentezi cu boia de ardei, sare si piper dupa gust, pui o cescuta de apa si lasi sa fiarba inabusit circa 30 de minute.
  5. Apoi ceapa, morcovul, pastirnacul, telina si cartofii, le cureti, le speli, le tai cuburi si le pui la fiert in 2,5 l apa cu sare.
  6. Spre final cand legumele sunt fierte, adaugi ciupercile calite, mai lasi 10 minute pe foc, apoi opresti focul si presari patrunjel verde.
  7. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes