Ingrediente Folosite:
- 500 g ciuperci
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 telina mica
- 5 cartofi
- 1/2 lingurita chimen
- boia de ardei dulce
- sare
- piper
- patrunjel verde
- ulei
- Speli ciupercile, le tai in sferturi si le pui la fiert pentru circa 15 minute in apa rece cu un praf de sare.
- Apoi dupa ce s-au inmuiat putin, le clatesti sub un jet de apa rece si le lasi la scurs cateva minute.
- Dupa aceea intr-o tigaie incinsa adaugi ulei si pui la calit ciupercile taiate in sferturi.
- Se adauga chimenul, condimentezi cu boia de ardei, sare si piper dupa gust, pui o cescuta de apa si lasi sa fiarba inabusit circa 30 de minute.
- Apoi ceapa, morcovul, pastirnacul, telina si cartofii, le cureti, le speli, le tai cuburi si le pui la fiert in 2,5 l apa cu sare.
- Spre final cand legumele sunt fierte, adaugi ciupercile calite, mai lasi 10 minute pe foc, apoi opresti focul si presari patrunjel verde.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu