Ingrediente:
- 4 cartofi mari fierti in coaja
- 1 telina mare
- 1 gulie
- 2 cepe
- 2 morcovi mari
- 3 lingurite vegeta
- 1 legatura patrunjel verde
- piper
- 100 g pesmet
- ulei.
- 1 lingura margarina
- 1 lingura faina.
- Pui intr-o cratita margarina, adaugi faina, amesteci cu telul bine si adaugi 1 cana cu apa, fiarta separat cu 1 lingurita de vegeta.
- Fierbi telina, gulia si morcovii in apa in care ai pus 2 lingurite de vegeta.
- Dupa ce a fiert zarzavatul, il dai impreuna cu cartofii (fierti in prealabil si raciti) curatati de coaja, prin masina de tocat carne.
- Ceapa data pe razatoarea cu ochiuri mici, o pui peste compozitia de legume, adaugi 1 lingura de pesmet si 1 lingurita de vegeta, piper si patrunjel verde tocat.
- Pentru ca sunt crochete de post, inlocuim ouale din compozitie cu un sos alb mai legat, pentru o compozitie omogena.
- Dupa ce ai pus si sosul alb, cu mana umeda faci crochete, le treci prin pesmet si le prajesti in ulei incins.
- Servesti crochetele calde.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu