Ingrediente:
- 300 g zahar
- 100 g ulei
- 600 g taina
- 3 linguri pudra de cacao
- 300 ml apa
- 4 linguri gem acrisor
- 100 g miez de nuca
- coaja rasa de lamaie
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 1 lingurita bicarbonat
- 50 g zahar pudra.
- Freci, intr-un castron mare, zaharul cu uleiul, adaugi bicarbonatul „stins" cu zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, gemul (de caise sau de visine) si 300 ml apa.
- Dupa ce amestecul este omogen, adaugi, „in ploaie", faina cernuta cu pudra de cacao si nucile taiate felii subtiri.
- Amesteci bine pana se obtine un aluat nu prea tare, pe care il asezi intr-o tava dreptunghiulara, unsa cu ulei si tapetata cu faina.
- Prajitura se coace, la foc potrivit, circa 30-40 de minute.
- Faci proba cu scobitoarea pentru a vedea cand este gata.
- Tai prajitura in tava, dupa racire, si o servesti presarata cu zahar pudra.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu