Ciorba de ardei umpluti

Ingrediente:

  • 200 g praz sau ceapa
  • 10-12 ardei grasi pentru umplut
  • 1/2 kg morcov dat pe razatoare
  • 1 cana de orez ales
  • 2 linguri malai
  • 1/2 kg ciuperci tocate
  • marar, patrunjel
  • sare, p/per
  • 3-4 rosii tocate marunt
  • 2 cepe tocate
  • 1 morcov dat pe razatoare
Mod preparare: 
  1. Calesti prazul in putin ulei si adaugi morcovul dat pe vazatoare, ciupercile si orezul.
  2. Amesteci si mai lasi la calit. 
  3. Intre timp, pe fundul unei oale mai inalte pui un strat de felii de rosii.
  4. In compozitia racorita pui malaiul, patrunjelul si mararul tocate.
  5. Potrivesti de sare si piper.
  6. Cu aceasta compozitie umpli ardeii pe 3 sferturi si ii asezi in oala.
  7. Torni peste ei apa calduta in care ai dizolvat 2-3 linguri de bulion.
  8. Pui apa cat sa depaseasca ardeii cu cateva degete.
  9. Adaugi rosiile tocate, ceapa, morcovul si celelalte legume, asa cum faci in mod obisnuit cu legumele pentru ciorba.
  10. Sarezi si piperezi dupa gust.
  11. Apoi pui oala la foc moale cam o ora.
  12. La sfarsit, adaugi patrunjel si leustean, intr-o ploaie de arome.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes