Ingrediente:
- 200 g praz sau ceapa
- 10-12 ardei grasi pentru umplut
- 1/2 kg morcov dat pe razatoare
- 1 cana de orez ales
- 2 linguri malai
- 1/2 kg ciuperci tocate
- marar, patrunjel
- sare, p/per
- 3-4 rosii tocate marunt
- 2 cepe tocate
- 1 morcov dat pe razatoare
- Calesti prazul in putin ulei si adaugi morcovul dat pe vazatoare, ciupercile si orezul.
- Amesteci si mai lasi la calit.
- Intre timp, pe fundul unei oale mai inalte pui un strat de felii de rosii.
- In compozitia racorita pui malaiul, patrunjelul si mararul tocate.
- Potrivesti de sare si piper.
- Cu aceasta compozitie umpli ardeii pe 3 sferturi si ii asezi in oala.
- Torni peste ei apa calduta in care ai dizolvat 2-3 linguri de bulion.
- Pui apa cat sa depaseasca ardeii cu cateva degete.
- Adaugi rosiile tocate, ceapa, morcovul si celelalte legume, asa cum faci in mod obisnuit cu legumele pentru ciorba.
- Sarezi si piperezi dupa gust.
- Apoi pui oala la foc moale cam o ora.
- La sfarsit, adaugi patrunjel si leustean, intr-o ploaie de arome.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu