Mancare de cartofi

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 3 cepe
  • sare
  • 2 catei usturoi
  • piper boabe si pisat
  • 3 linguri pasta de rosii sau o cutie rosii in bulion
  • o foaie de dafin
  • cateva fire rozmarin
  • 3-4 linguri ulei
  • o legatura marar
  • o legatura patrunjel.
Ingrediente:
  1. Se curata cartofii, se taie sferturi sau jumatati (depinde de marimea cartofului), se spala si se freaca cu sare si piper.
  2. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se pun sa se inabuse cateva minute intr-o cratita.
  3. Peste ceapa se adauga cartofii si o canita de apa.
  4. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic.
  5. Dupa ce s-au fiert cartofii, se pun rosiile din cutie sau pasta de rosii, foaia de dafin si rozmarinul si se baga in cuptor sa se rumeneasca.
  6. Dupa ce au prins crusta si sosul a scazut, mancarica se orneaza cu marar si patrunjel verde si se serveste cu paine neagra.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Iti plac retetele? Adauga Email-ul tau aici:

Delivered by FeedBurner

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes