Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 3 cepe
- sare
- 2 catei usturoi
- piper boabe si pisat
- 3 linguri pasta de rosii sau o cutie rosii in bulion
- o foaie de dafin
- cateva fire rozmarin
- 3-4 linguri ulei
- o legatura marar
- o legatura patrunjel.
- Se curata cartofii, se taie sferturi sau jumatati (depinde de marimea cartofului), se spala si se freaca cu sare si piper.
- Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se pun sa se inabuse cateva minute intr-o cratita.
- Peste ceapa se adauga cartofii si o canita de apa.
- Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic.
- Dupa ce s-au fiert cartofii, se pun rosiile din cutie sau pasta de rosii, foaia de dafin si rozmarinul si se baga in cuptor sa se rumeneasca.
- Dupa ce au prins crusta si sosul a scazut, mancarica se orneaza cu marar si patrunjel verde si se serveste cu paine neagra.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu