Ingrediente:
- 3 cesti de apa
- 1 ceasca de ulei
- 1 ceasca de zahar
- drojdie proaspata cat o nuca mare
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- 1 lingurita sare
- 1 plic de zahar vanilat
- 500-600 g faina.
- Dizolvi drojdia in putina apa calda cu 1 lingurita zahar.
- Amesteci intr-un vas apa calda cu uleiul, zaharul, sarea si mirodeniile.
- Framanti bine, avand grija ca aluatul obtinut sa fie moale.
- Lasi aluatul la caldura.
- Intinzi o foaie de 1 cm grosime si tai gogosile cu un pahar trecut mereu prin faina.
- Lasi gogosile pe masa timp de 15 minute sa mai creasca.
- Le prajesti in ulei incins, apoi le presari cu zahar pudra sau le servesti cu dulceata.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu