Ingrediente pentru aluat:
- un pahar de ulei
- 100 ml bors
- 30 g de drojdie
- 750 g faina.
Ingrediente pentru umplutura:
- sase mere
- 80 g zahar
- 75 g nuca taiata marunt
- 75 g stafide
- o lamaie
- pesmet
- rom
- scortisoara.
Mod preparare:
- Se face o coca, se framanta si se intinde o foaie dreptunghiulara.
- Merele se dau pe razatoare, apoi se pun intr-un castron impreuna cu stafidele, coaja rasa de lamaie si romul.
- Se presara scortisoara si se amesteca.
- Se incinge cuptorul si se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt.
- Compozitia cu mere se intinde pe foaia de aluat, apoi se presara pesmetul si nuca si se ruleaza.
- Marginile aluatului se umezesc, se pliaza si "se sudeaza", apasandu-se cu degetele.
- Se pune rulada pe tava si se da la cuptor 45 de minute.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu