Rulada cu mere

Ingrediente pentru aluat: 

  • un pahar de ulei
  • 100 ml bors
  • 30 g de drojdie
  • 750 g faina.
Ingrediente pentru umplutura: 
  • sase mere
  • 80 g zahar
  • 75 g nuca taiata marunt
  • 75 g stafide
  • o lamaie
  • pesmet
  • rom
  • scortisoara.
Mod preparare:
  1. Se face o coca, se framanta si se intinde o foaie dreptunghiulara.
  2. Merele se dau pe razatoare, apoi se pun intr-un castron impreuna cu stafidele, coaja rasa de lamaie si romul.
  3. Se presara scortisoara si se amesteca.
  4. Se incinge cuptorul si se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt.
  5. Compozitia cu mere se intinde pe foaia de aluat, apoi se presara pesmetul si nuca si se ruleaza.
  6. Marginile aluatului se umezesc, se pliaza si "se sudeaza", apasandu-se cu degetele.
  7. Se pune rulada pe tava si se da la cuptor 45 de minute.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes