Ingrediente folosite:
- 400 g fasole uscata
- 2-3 cepe mijlocii
- 1/2 franzeia
- 4 linguri cu faina
- 5 linguri cu ulei
- 4-5 catei de usturoi
- 1 lingurita boia ardei dulce
- sare
- piper.
- Alegi si cureti fasolea de impuritati, o speli bine in mai multe ape, apoi o pui la fiert in apa fierbinte.
- Fierbi fasolea pana cand cojile se ridica la suprafata apei.
- Scugi apa cu coji, strecori boabele, apoi le pasezi sau le mixezi pana cand obtii un piure.
- Separat, toci marunt ceapa si usturoiul, le calesti putin in ulei si le incorporezi in piureul de fasole.
- Storci bine feliile de franzeia, inmuiate in prealabil in apa, le maruntesti bine de tot si le amesteci cu fasolea.
- Sarezi, piperezi, dai culoare compozitiei folosind 1 lingurita de boia dulce, omogenizezi bine compozitia, apoi formezi chiftelute pe care le tavalesti prin faina si le prajesti in ulei incins.
- Le servesti calde sau reci, dupa preferinta.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu