- 2 oua
- 6 linguri zahar
- 9 linguri ulei
- 6 linguri lapte dulce
- 1 lingurita amoniac alimentar,
faina,
coaja rasa de la o lamaie si
sucul unei jumatati de lamaie.
- 2 pachete unt (80% grasime)
- 1 l lapte dulce
- 16 linguri zahar tos
- 200 gr gris
- 2 lamai (sucul).
Ingrediente pentru glazura:
doua pliculete zacar pudra de vanilie,
suc de lamaie.
Mod preparare:
Pregatirea foilor: se dizolva amoniacul in sucul de lamaie, se amesteca ingredientele - mai putin faina - pana se obtinetine un aluat cu consistenta egala.
Apoi adaugati faina si amestecati , dupa care framantati pana cand coca obtinuta nu se mai lipeste de maini.
Apoi impartiti aluatul in 4 bucati aproximativ egale. Acestea se pun la copt - pe fundul unei tavi (25/35cm), cate o foaie. Foaia trebuie sa fie intinsa foarte bine si tinute la cuptorul incalzit in pralabil, la foc mic, circa 8 minute - fara sa se rumeneasca.
Pregatirea cremei:
Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul tos si se amesteca pana la dizolvarea acestuia. Apoi adaugati grisul si amestecati energic si continuu pentru a evita formarea cocoloaselor dar si pentru a nu se prinde de oala. Dupa 4-5 minute, stingeti focul si puneti deasupra folie alimentara - pentru a evita formarea cojii - si dati ciulamaua la rece.
In timp ce aceasta se raceste, amestecati cele doua pachete de unt (rece) pana la eliminarea apei tehnologice iar apoi continuu pana cand untul devine spumos.
Ciulamaua bine racita, o amestecati pana devine pufoasa si adaugti sucul proaspat stors al lamai. Amestecati pana se omogenizeaza bine tot sucul de lamaie si apoi adaugati putin cate putin untul amestecand continuu.
Apoi aceasta crema o impartiti in trei si o intindeti intre foi , presati usor fiecare foaie inainte de a intinde urmatorul strat de crema.
Glazura: cerneti zacarul pudra adaugand putin suc de lamaie. Amesteca pana cand obti glazura semilichida, pe care o intindeti cu ajutorul unei pensule peste ultima foaie. Apoi o pui la rece cateva ore (ideal pana a doua zi) si taiati forme egale cu ajutorul unui cutit cu lama subtire, pe care il stergeti cu ajutorul unui servetel umed dupa fieare taietura.
Mentiuni:
Foaia se aseaza (intinde) direct pe fundul tavii, acoperit cu hartie de copt. La scoaterea din cuptor a foii aveti mare grija ca aceasta sa nu se rupa. Recomandat este sa o lasati sa se raceasca pe cartia care ati copt-o.
Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu