Ingrediente:
- 1 kg rosii sau un litru suc de rosii
- o ceapa
- frunze de telina
- sare
- piper
- 2 linguri ulei de masline
- 2 teline mari
- 2 morcovi
- un pastarnac.
- Morcovii, telina, pastarnacul si ceapa se curata, se taie bucati potrivite, se spala si se pun sa fiarba intr-o oala cu apa si putina sare.
- Oala se acopera cu un capac.
- Dupa ce au fiert, se scot toate legumele.
- Ceapa se arunca, iar morcovii si pastarnacul se zdrobesc cu blenderul.
- Sucul de rosii sau rosiile se amesteca cu piureul de morcovi si se pun la fiert.
- Se mai dau in 2-3 clocote si se pun cateva picaturi de ulei.
- Telina fiarta se taie bucati potrivite si se pune in oala.
- Se orneaza cu frunze de telina, patrunjel verde tocate marunt si, pentru un aspect apetisant, se pun pe deasupra si cateva feliute de ardei rosu sau gogosar.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu