Fasole batuta cu masline

Ingrediente:

  • 300 g fasole boabe
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 50 ml ulei
  • 2-3 catei de usturoi
  • 50 g masline
  • 2-3 castraveti murati
  • 1 crenguta de cimbru
  • busuioc
  • sare.
Mod preparare:
  1. In seara dinaintea prepararii, pui fasolea la inmuiat.
  2. A doua zi, inlocuiesti apa si fierbi boabele timp de 2 ore, impreuna cu crenguta de cimbru.
  3. Cureti morcovul si ceapa, le speli si le adaugi la fiert in vasul cu fasole, dupa 1 1/2 ore.
  4. Scurgi legumele fierte si le mixezi in blender, adaugand cate putin ulei.
  5. Cureti si zdrobesti usturoiul.
  6. Pastrezi pentru decor cateva masline, iar restul le tai in felii subtiri, indepartandu-le samburii.
  7. Cureti de coaja castravetii murati si ii dai pe razatoarea mica, dupa care ii lasi sa se scurga bine, intr-o strecuratoare.
  8. Amesteci pasta de fasole cu maslinele si castravetii, condimentezi pasta cu busuioc, o sarezi dupa gust si o asezi in boluri.
  9. O decorezi cu masline.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes