Ingrediente:
- 300 g fasole boabe
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 50 ml ulei
- 2-3 catei de usturoi
- 50 g masline
- 2-3 castraveti murati
- 1 crenguta de cimbru
- busuioc
- sare.
- In seara dinaintea prepararii, pui fasolea la inmuiat.
- A doua zi, inlocuiesti apa si fierbi boabele timp de 2 ore, impreuna cu crenguta de cimbru.
- Cureti morcovul si ceapa, le speli si le adaugi la fiert in vasul cu fasole, dupa 1 1/2 ore.
- Scurgi legumele fierte si le mixezi in blender, adaugand cate putin ulei.
- Cureti si zdrobesti usturoiul.
- Pastrezi pentru decor cateva masline, iar restul le tai in felii subtiri, indepartandu-le samburii.
- Cureti de coaja castravetii murati si ii dai pe razatoarea mica, dupa care ii lasi sa se scurga bine, intr-o strecuratoare.
- Amesteci pasta de fasole cu maslinele si castravetii, condimentezi pasta cu busuioc, o sarezi dupa gust si o asezi in boluri.
- O decorezi cu masline.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu