skip to main |
skip to sidebar
Galuste cu sos de smantana si carne
Iti trebuie:
- 3 cepe
- 1/2 kg carne de porc
- ulei
- 3 foi de dafin
- boia
- piper
Pentru sosul de smantana iti trebuie:
- 2 linguri faina alba
- 2 linguri smantana
- putina apa rece
Pentru aluat iti trebuie:
- 5 oua
- sare
- 4 linguri faina
Pregatesti asa:
- Cureti ceapa, o tai marunt si o calesti in putin ulei.
- Speli si tai 1/2 kg de carne de porc proaspata sau afumata, patratele micute si le pui la fiert peste ceapa calita.
- Condimentezi dupa gust, adaugi neaparat foi de dafin, boia si piper.
- Dupa ce a fiert carnea bine, faci un sos cu smantana.
Pregatesti sosul asa:
- Amesteci bine 2 linguri de faina alba cu 2 linguri de smantana si subtiezi compozitia cu apa rece, dupa care pui sosul peste carne si mai lasi sa fiarba timp de 2-3 minute.
- Separat, pui 1,5 I de apa la fiert si, cand fierbe apa cu sare, prepari un aluat din 5 oua batute bine cu putina sare.
- Adaugi treptat faina alba pana obtii un aluat pe care il poti amesteca cu lingura.
- Pui din acest aluat la fiert cu lingurita (bucatele mici) si le fierbi circa 10-12 minute.
- Pui apoi 1 cana de apa rece si acoperi timp de 10 minute, dupa care strecori si limpezesti putin galustile.
- Le pui apoi intr-un bol cu putin ulei si le amesteci usor sa nu se zdrobeasca si sa patrunda uleiul bine printre ele, ca sa nu se lipeasca.
- Dupa ce pui galustile in farfurii, torni sosul peste macaroane.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu