skip to main |
skip to sidebar
Macaroane gratinate cu alune
Iti trebuie:
- un pachet macaroane
- 200 g cascaval
- sare
- un ou
- 50 gunt
- o cutie smantana
- 2 ardei verzi
- o legatura ceapa
- 100 g alune de padure macinate
- busuioc
- o lingura pesmet
- 2 rosioare.
Pregatesti asa:
- Pastele se pun sa fiarba in apa cu sare, conform instructiunilor de pe cutie.
- Dupa ce s-au fiert, se scot din apa si se trec prin 2-3 jeturi de apa rece.
- Separat, se taie ceapa si ardeii si se calesc cateva minute cu putin unt si cu alunele macinate.
- Se potrivesc cu sare si cu busuiosc si la sfarsit se adauga o parte din cascavalul ras, astfel incat sa se obtina o pasta groasa.
- Se tapeteaza tava cu unt si cu o lingura de pesmet si se pune un rand de macaroane, unul de compozitie, rosia taiata cubulete si unul de paste.
- Se acopera cu o pasta facuta din ou batut, smantana si restul de cascaval si se baga la cuptor pana se rumenesc.
- Se servesc ornate cu busuioc verde si 2-3 rondele de rosii.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu