Penne cu ciuperci

Iti trebuie: 

  • 4 rosii mari
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 500 g ciuperci proaspete
  • 50 ml ulei
  • 100 ml vin alb
  • 400 g penne (paste scurte)
  • 3 linguri parmezan ras
  • sare
  • piper.
Pregatesti asa: 
  1. Oparesti rosiile, le cureti de pielita si de seminte, apoi le toci.
  2. Cureti usturoiul si il zdrobesti marunt.
  3. Speli patrunjelul si il toci. 
  4. Cureti ciupercile, le speli si le tai felii.
  5. Calesti ciupercile in ulei la foc potrivit impreuna cu usturoiul si patrunjelul, apoi sarezi si piperezi dupa gust.
  6. Adaugi vinul si mai lasi sa fiarba cateva minute, dupa care pui rosiile si le fierbi 5-6 minute.
  7. Fierbi pastele separat, in apa cu sare, conform instructiunilor de pe plic.
  8. Apoi le scoti, le scurgi intr-o strecuratoare si le adaugi in sos impreuna cu cele 3 linguri de parmezan.
  9. Mai fierbi toate ingredientele timp de 2 minute pe foc mic, le potrivesti la gust cu diferite condimente si le servesti cu mult parmezan ras.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes