skip to main |
skip to sidebar
Gnocchi umplute cu spanac si ricotta
Iti trebuie:
- 350 g paste gnocchi
- 500 g spanac
- 250 g ricotta
- 100 g bacon
- 1 ceapa mica
- 2 linguri ulei de masline
- nucsoara
- piper
- sare
Pentru sosul bechamel iti trebuie:
- 30 g faina
- 1 lingura unt
- 800 ml lapte
- nucsoara
- piper
- sare
Pregatesti asa:
- Fierbi spanacul timp de 1 minut, il scurgi intr-o sita si il lasi la scurs.
- Incingi uleiul intr-o tigaie, adaugi baconul taiat marunt, ceapa si rumenesti usor la foc moderat.
- Adaugi spanacul si amesteci totul pe foc mic.
- Lasi apoi la racit.
- Adaugi ricotta si amesteci totul bine.
- Potrivesti gustul de sare si de piper.
- Fierbi pastele doar jumatate din timpul de fierbere indicat pe ambalaj.
- Amesteci bine masa de spanac si umpli pastele de gnocchi sau le asezi in straturi, in tava.
- Pregatesti sosul bechamel asa:
- Incingi untul intr-o oala, adaugi faina si o prajesti scurt in unt, amestecand continuu cu telul.
- Adaugi laptele in timp ce amesteci cu telul.
- Potrivesti de sare, piper si nucsoara si fierbi amestecand in continuare timp de 5-10 minute.
- Pui pastele umplute, una langa alta intr-un vas de yenna, torni sosul bechamel deasupra si coci preparatul timp de 10-15 minute in cuptor la 200°C.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu