skip to main |
skip to sidebar
Paste cu branza si curcan
Iti trebuie:
- 400 g paste
- 600 g gratare de curcan
- 1 ardei gras rosu
Pentru sos iti trebuie:
- 2 linguri unt
- 2 linguri faina
- 400 ml lapte
- 150 g telemea
- 4 frunze busuioc
- sare
- piper
Pregatesti asa:
- Intr-un vas pui la fiert apa rece cu un praf de sare si o lingurita de ulei.
- Cand apa incepe sa fiarba adaugi pastele si le lasi sa fiarba conform timpului indicat pe ambalaj.
- Dupa ce au fiert le clatesti sub un jet de apa rece si le pui la scurs.
- Tai gratarele de pui in fasii subtiri si le pui intr-un castron.
- Ardeiul gras il cureti de seminte si filamente si-l tai fasii.
- Pentru sos, topesti untul la foc mic, adaugi faina treptat, amestecand continuu, fara sa se formeze cocoloase.
- Adaugi treptat laptele si amesteci continuu.
- Lasi sa fiarba 10 minute, la foc mic, dupa care pui treptat branza rasa amestecand continuu.
- Lasi pana s-a topit branza si opresti focul.
- Condimentezi cu piper, frunzulitele de busuioc tocate marunt si cu sare, daca este nevoie.
- Torni sosul peste paste, carne si ardei, amesteci bine.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu