Iti trebuie:
- 400 g paste ( sub forma de spirale sau orice alta forme aveti la indemana )
- 350 g carne tocata de curcan
- 70 g sunculita afumata
- 1 ceapa
- 1 ardei gras rosu
- 3 catei de usturoi
- 150 g cascaval ras
- 250 ml pulpa de rosii ( din conserva )
- 2 linguri pasta de rosii
- 1 lingura pasta de ardei
- 150 ml vin alb sec
- 3 oua
- 5 linguri smantana
- 2 linguri ulei
- 1 lingura unt
- cimbru
- salvie
- sare
- piper
- Intr-un vas inalt puneti 4 l de apa rece la fiert impreuna cu o lingurita de sare si cateva picaturi de ulei.
- Cand apa incepe sa clocoteasca, adaugati pestele si le lasati sa fiarba timpul indicat pe ambalaj.
- Intre timp, spalati bine ceapa si ardeiul, curatati ardeiul de nervuri si le tocati marunt.
- Intr-o tigaie puneti putin ulei la incins si caliti ceapa impreuna cu cei 3 catei de usturoi si ardeiul taiat cubulete.
- Adaugati sunculita taiata bastonase subtiri, apoi carnea tocata.
- Dupa cateva minute, adaugati pasta de rosii, vinul, ierburile aromate si le lasati sa fiarba la foc mic, sub capac, circa 40 de minute, pana cand carnea este bine patrunsa.
- Adaugati cubuletele de pulpa de rosii din conserva, condimentati cu sare si piper, dupa gust, si lasati sa mai fiarba circa 15 minute pana scade sosul.
- Dupa ce au fiert pastele, le clatiti sub un jet de apa rece, le scurgeti bine si le amestecati cu sosul.
- Asezati pastele intr-un vas termorezistent uns cu unt.
- Separat, bateti ouale cu smantana si cascavalul ras si turnati peste stratul de paste.
- Introduci vasul la cuptor pentru circa 45 de minute, la foc potrivit.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu