skip to main |
skip to sidebar
Paste cu sos de rosii si vita
Iti trebuie:
- 400 g paste ( orice forma doriti, chiar si tagliatele )
- 500 g carne de vita
- 2 cepe mici
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri ulei
- 2 ardei grasi
- 150 ml suc de rosii
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1/2 lingura amidon alimentar
- sare
- piper
- 1 ardei iute
- 1 lingurita boia de ardei
- busuioc
- verdeata
Pregatesti asa:
- Cureti cepele, le speli bine, o toci marunt si o pui la calit in 2 linguri de ulei.
- Adaugi si usturoiul tocat fin si lasi 2-3 minute.
- Carnea o speli, o cureti de pielite si o tai cubulete si o adaugi si pe ea in tigaia cu ceapa si usturoi.
- Stingi cu apa calduta si lasi sa fiarba inabusit 25-30 de minute.
- Condimentezi cu sare, piper, ardei iute fin tocat, boia de ardei si busuioc.
- Adaugi amidonul dizolvat in 2-3 linguri de apa, sucul de rosii si ardeiul gras tocat cubulete.
- Lasi la foc mic 10-15 minute si potrivesti apoi gustul cu zeama de lamaie
- Intr-o oala pui la fiert apa cu un praf de sare si o lingurita de ulei.
- In momentul in care incepe sa fiarba adaugi pastele si le lasi sa fiarba conform indicatiilor de pe pachet.
- Le treci printr-un jet de apa rece si le lasi la scurs intr-o strecuratoare.
- Pui pastele intr-un castron si le stropesti cu cateva picaturi de ulei.
- Amesteci usor si le acoperi sa se pastreze calde.
- Servesti pastele cu sosul de rosii si carne si decorezi cu verdeata proaspata tocata marunt.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu