Iti trebuie:
- 400 g cannelloni
- 400 g carne tocata de pui
- 125 g arahide
- 1 ceapa
- 4 catei de usturoi
- 4 linguri ulei de masline
- 300 g pasta de tomate
- 300 ml lapte
- 1 lingura unt
- 1 lingura mare faina
- 125 g cascaval ras
- sare
- piper
- nucsoare
- patrunjel verde tocat marunt
- Cureti si speli bine ceapa, o toci marunt si o pui la calit in 2 linguri ulei de masline.
- Cand aceasta devine aurie la culoare, adaugi carnea tocata de pui si amesteci bine.
- Condimentezi cu sare, piper si nucsoara si lasi sa se caleasca impreuna circa 10 minute.
- Amesteci pasta de tomate cu frunzele proaspete de busuioc tocate marunt, piper alb, putin zahar (cam o lingurita) si lasi deoparte cateva minute.
- Intre timp, din arahide, restul uleiului de masline, patrunjelul si busuiocul proaspat, prepari in blender un sos (pesto) pe care, alaturi de usturoiul si zdrobit, respectiv 3 linguri din sosul de rosii, le torni peste
- carne si amesteci bine din nou, lasand la foc mediu inca 10 minute.
- Lasi compozitia cu carne tocata de pui sa se racoreasca putin.
- Dupa aceea, pui compozitia obtinuta intr-o punga mai groasa, pe care o tai la un capat si umpli astfel cannelIoni.
- Intr-un vas termorezistent, asezi jumatate din sosul de rosii, aranjezi cannelloni si torni deasupra restul sosului de rosii.
- Pentru sosul de cascaval, topesti intr-o craticiara untul, iei de pe foc, pui faina, laptele si amesteci bine cu telul, pentru a nu se forma cocoloase.
- Pui din nou sosul pe foc mic si il lasi circa 5 minute, pana capata consistenta.
- In sosul cald, pui jumatate din cantitatea de cascaval ras si amesteci bine, pana se topeste.
- Torni sosul cald peste sosul de rosii care acopera cannelloni.
- Presari deasupra restul de cascaval si dai tava la cuptor pentru 20 de minute.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu