skip to main |
skip to sidebar
Macaroane cu fructe
Iti trebuie:
- 1/2 kg de macaroane ( orice forma )
- 200 g gris
- 1 varf de cutit de sare
- 500 g prune
Pregatesti asa:
- Din prune vei face un compot obisnuit si il dai la rece.
- Intre timp, pui macaroanele la fiert in apa cu sare.
- Dupa ce s-au fiert macaroanele, le clatesti cu apa rece de doua ori si le lasi sa se scurga foarte bine.
- Dupa ce s-au scurs, pui aproximativ o lingurita de ulei peste ele si le amesteci usor.
- Asa vor primi si un luciu si nu se vor mai lipi intre ele.
- Cele 200 g de gris le vei rumeni intr-o cratita cu ulei.
- Trebuie sa amesteci grisul aproape tot timpul pentru a nu se arde si cand grisul devine auriu adaugi praful de sare pentru a capata un gust bun.
- Grisul gata rumenit il vei incorpora cu macaroanele, iar in final, daca doresti si iti place mai dulce, poti adauga peste macaroane o lingurita rasa de zahar.
- Vei aseza pe o farfurie macaroanele cu gris si in jurul lor vei pune 3-4 fructe din compot cu putin sirop.
- Reteta mai poate fi pregatita cu caise, gutui sau pere.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu