Din prune vei face un compot obisnuit si il dai la rece.
Intre timp, pui macaroanele la fiert in apa cu sare.
Dupa ce s-au fiert macaroanele, le clatesti cu apa rece de doua ori si le lasi sa se scurga foarte bine.
Dupa ce s-au scurs, pui aproximativ o lingurita de ulei peste ele si le amesteci usor.
Asa vor primi si un luciu si nu se vor mai lipi intre ele.
Cele 200 g de gris le vei rumeni intr-o cratita cu ulei.
Trebuie sa amesteci grisul aproape tot timpul pentru a nu se arde si cand grisul devine auriu adaugi praful de sare pentru a capata un gust bun.
Grisul gata rumenit il vei incorpora cu macaroanele, iar in final, daca doresti si iti place mai dulce, poti adauga peste macaroane o lingurita rasa de zahar.
Vei aseza pe o farfurie macaroanele cu gris si in jurul lor vei pune 3-4 fructe din compot cu putin sirop.
Reteta mai poate fi pregatita cu caise, gutui sau pere.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu