Iti trebuie:
- 500 g paste
- 400 g ficatei
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 4 catei usturoi
- 1 telina
- 200 g pasta tomate
- 200 g rosii decojite
- 120 ml vin rosu
- 1 lingurita oregano uscat
- 2 linguri patrunjel tocat
- 1 lingura parmezan sau cascaval ras
- sare
- piper.
- Toci marunt morcovii si telina.
- Calesti ceapa si usturoiul tocate marunt, adaugi morcovii si telina, lasi sa se patrunda 5 minute la foc mic, apoi adaugi pasta de tomate amestecand continuu.
- Dupa cateva minute adaugi vinul si putina apa.
- Lasi sa fiarba pana scade sosul, adaugi rosiile tocate, oregano, lasi sa dea intr-un clocot, apoi iei vasul de pe foc, asezonezi cu patrunjel si amesteci.
- Cureti ficateii de pielite, ii speli si-i prajesti inabusit, la foc mic.
- Cand s-au rumenit, ii condimentezi cu sare si piper, torni sosul peste ei si dai la cuptor circa 20 de minute.
- Fierbi pastele conform instructiunilor, le scurgi si le pui pe farfurii.
- Asezi deasupra ficateii cu sos si presari putin parmezan sau cascaval.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu