skip to main |
skip to sidebar
Macaroane cu sos de branza topita si broccoli
Iti trebuie:
- 1 pachet macaroane
- 1 broccoli
- 1 ceapa
- 2 linguri faina
- 50 g unt sau ulei
- 2 triunghiuri de branza topita
- 1 pahar lapte
- 3 linguri smantana
- sare
- piper.
Pregatesti asa :
- Fierbi macaroanele, conform instructiunilor de pe pachet, dupa care le treci printr-un jet de apa rece, apoi le lasi la scurs.
- Intr-o oala cu apa si sare pui broccoli la fiert (doar pe jumatate), dupa care il scurgi.
- Intre timp, pregatesti sosul.
- Calesti ceapa tocata marunt in unt sau ulei si o stingi apoi cu putina apa (sa nu se arda ceapa si sa fie mai dietetica).
- Adaugi cele 2 linguri de faina, le lasi pana se rumenesc putin si stingi totul cu laptele si cu 1 ceasca de apa.
- Fierbi pana cand ceapa s-a inmuiat.
- Adaugi branza si amesteci pana aceasta se topeste bine.
- Condimentezi cu sare, dupa gust.
- Adaugi broccoli si lasi sa fiarba putin, dupa care pui si smantana.
- Mai lasi putin vasul pe foc, iar la sfarsit presari piper macinat.
- Asezi macaroanele in farfurii si torni sosul peste ele.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu