skip to main |
skip to sidebar
Paste cu telemea de oaie
Iti trebuie:
- 1 kg faina
- 300 ml lapte
- 3 oua
- un varf de cutit de sare
- 400 g paste
- 1 - 2 linguri ulei
- 400 g branza telemea de oaie
Pregatesti asa:
- Pui faina intr-un castron, iar la mijloc faci o adancitura, in care torni cate putin lapte caldut.
- Adaugi ouale, unul cate unul.
- Framanti bine aluatul.
- Daca este prea moale, mai adaugi faina, daca este prea tare, mai adaugi putin lapte.
- Trebuie sa iti iasa un aluat ca pentru taitei.
- Imparti aluatul in 7-8 bucati si il lasi sa se odihneasca timp de 30 de minute.
- Intinzi cu sucitorul foi subtiri, pe care le lasi la zvantat timp de 1 ora.
- Tai apoi cu cutitul bucati mari de foaie, pe care le pui in tavi la uscat (cu focul dat mic si cu usa deschisa).
- Scoti tavile din cuptor si sfarami foile in bucati de 4-5 cm.
- Poti pastra foile in cutii de carton sau in pungi de plastic, la loc uscat.
- Pui la fiert 1 I de apa, iar cand da in clocot, pui pastele si 1-2 linguri de ulei.
- Lasi sa fiarba timp de 2-3 minute.
- Scurgi pastele de apa, adaugi peste ele branza rasa si le lasi sa stea timp de 10 minute acoperite, apoi le servesti la masa.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu