skip to main |
skip to sidebar
Paste cu sos de rosii si carne tocata
Iti trebuie:
- 2 felii de paine
- 3 linguri smantana
- 300 g carne tocata
- 1 ou
- coaja rasa de la 1 lamaie
- sare
- piper
- 1 catel usturoi
- 4 linguri ulei
- 1 lingura bulion
- 1 conserva de rosii (850 ml)
- 1/2 lingurita zahar
- 400 g paste
- 3 linguri ulei
- 1 ceapa
Pregatesti asa:
- Pentru chiftelute, tai painea cuburi, le acoperi cu smantana si le lasi sa se inmoaie timp de 5 minute.
- Inglobezi carnea, oul, coaja de lamaie, sarea si piperul.
- Formezi chiftelute.
- Pentru sos, toci ceapa si usturoiul si le calesti in ulei.
- Adaugi bulion si rosiile din conserva, cu tot cu suc.
- Zdrobesti putin rosiile si le lasi sa clocoteasca usor, 20 de minute.
- Sarezi si piperezi sosul.
- Fierbi pastele circa 8 minute in apa cu sare, fara sa devina prea moi.
- Prajesti chiftelutele in unt circa 5 minute.
- Treci pastele prin apa rece si le lasi sa se scurga.
- Repartizezi pastele pe farfurii, asezi deasupra sosul si chiftelutele si presari cascaval ras.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu