Paste cu sos de rosii si carne tocata

Iti trebuie:

  • 2 felii de paine
  • 3 linguri smantana
  • 300 g carne tocata
  • 1 ou
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • sare
  • piper
  • 1 catel usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura bulion
  • 1 conserva de rosii (850 ml)
  • 1/2 lingurita zahar
  • 400 g paste
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapa
Pregatesti asa: 
  1. Pentru chiftelute, tai painea cuburi, le acoperi cu smantana si le lasi sa se inmoaie timp de 5 minute.
  2. Inglobezi carnea, oul, coaja de lamaie, sarea si piperul.
  3. Formezi chiftelute.
  4. Pentru sos, toci ceapa si usturoiul si le calesti in ulei.
  5. Adaugi bulion si rosiile din conserva, cu tot cu suc.
  6. Zdrobesti putin rosiile si le lasi sa clocoteasca usor, 20 de minute.
  7. Sarezi si piperezi sosul.
  8. Fierbi pastele circa 8 minute in apa cu sare, fara sa devina prea moi.
  9. Prajesti chiftelutele in unt circa 5 minute.
  10. Treci pastele prin apa rece si le lasi sa se scurga.
  11. Repartizezi pastele pe farfurii, asezi deasupra sosul si chiftelutele si presari cascaval ras.
  12. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes