Ingrediente:
- 1 kg linte
- 250 g mazare uscata
- 2 capatani de usturoi
- 200 ml ulei de masline
- 10 boabe de piper
- sare.
- Alegi lintea, o speli si o pui la inmuiat in apa rece, pentru 2-3 ore.
- Procedezi la fel cu mazarea.
- Scurgi mazarea si lintea si le pui la fiert in apa clocotita, impreuna cu boabele de piper si usturoiul tocat.
- Lasi legumele sa fiarba la foc mic, pana cand boabele se inmoaie si pot fi sfaramate intre degete.
- Pasezi boabele scurse printr-o sita, in blender sau le dai prin masina de tocat.
- Intr-o cratita emailata, amesteci pasta cu uleiul, sare si piper macinat, dupa gust.
- Servesti pasta rece, ca aperitiv, pe felii de paine integrala, cu putin ulei extravirgin de masline deasupra.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu