Pasta de linte si mazare uscata

Ingrediente:
  • 1 kg linte
  • 250 g mazare uscata
  • 2 capatani de usturoi
  • 200 ml ulei de masline
  • 10 boabe de piper
  • sare.
Mod preparare:
  1. Alegi lintea, o speli si o pui la inmuiat in apa rece, pentru 2-3 ore.
  2. Procedezi la fel cu mazarea.
  3. Scurgi mazarea si lintea si le pui la fiert in apa clocotita, impreuna cu boabele de piper si usturoiul tocat.
  4. Lasi legumele sa fiarba la foc mic, pana cand boabele se inmoaie si pot fi sfaramate intre degete.
  5. Pasezi boabele scurse printr-o sita, in blender sau le dai prin masina de tocat.
  6. Intr-o cratita emailata, amesteci pasta cu uleiul, sare si piper macinat, dupa gust.
  7. Servesti pasta rece, ca aperitiv, pe felii de paine integrala, cu putin ulei extravirgin de masline deasupra.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Iti plac retetele? Adauga Email-ul tau aici:

Delivered by FeedBurner

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes