Clatite cu ciuperci si sos de rosii

Pentru clatite :

  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 200 ml apa minerala
  • lapte
  • sare
  • 1 lingura ulei
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 2 linguri ulei
  • o ceapa
  • 150 g cascaval
  • 2 catei de usturoi
  • 500 g ciuperci
  • 3 lingurite pasta de rosii
  • sare
  • piper
  • un pahar mic de vin rosu
Preparare:
  1. Se prepara aluatul pentru clatite si se lasa sa se odihneasca 30 de min.
  2. Se coc 20 de clatite.
  3. Separat, pui la calit in 2 linguri de ulei ceapa tocata marunt, se adauga usturoiul tocat marunt, ciupercile taiate marunt, se inabusa in continuare , iar apoi se adauga pasta de rosii.
  4. Sare si piper dupa gust.
  5. Apoi se stinge cu un paharel de vin rosu si se lasa sa scada zeama.
  6. Intr-un vas/bol de sticla rezistent la foc se cladesc se pune un strat de clatite, unul de umplutura si cascaval, si se alterneaza tot asa pana cand se termine ingredientele.
  7. Ultimul strat trebuie sa fie o clatita.
  8. Pe ultima clatita se pune cascaval ras.
  9. Vasul se pune in cuptorul incins, pana se topeste cascavalul.
  10. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes