Pentru clatite :
- 500 g faina
- 2 oua
- 200 ml apa minerala
- lapte
- sare
- 1 lingura ulei
- 2 linguri ulei
- o ceapa
- 150 g cascaval
- 2 catei de usturoi
- 500 g ciuperci
- 3 lingurite pasta de rosii
- sare
- piper
- un pahar mic de vin rosu
- Se prepara aluatul pentru clatite si se lasa sa se odihneasca 30 de min.
- Se coc 20 de clatite.
- Separat, pui la calit in 2 linguri de ulei ceapa tocata marunt, se adauga usturoiul tocat marunt, ciupercile taiate marunt, se inabusa in continuare , iar apoi se adauga pasta de rosii.
- Sare si piper dupa gust.
- Apoi se stinge cu un paharel de vin rosu si se lasa sa scada zeama.
- Intr-un vas/bol de sticla rezistent la foc se cladesc se pune un strat de clatite, unul de umplutura si cascaval, si se alterneaza tot asa pana cand se termine ingredientele.
- Ultimul strat trebuie sa fie o clatita.
- Pe ultima clatita se pune cascaval ras.
- Vasul se pune in cuptorul incins, pana se topeste cascavalul.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu