Ingrediente:
- 12 mere
- 250 g nuci taiate
- 150 g zahar
- scortisoara
- 50 g unt
- 100 g zahar
- 70 ml frisca lichida
- 75 g ciocolata menaj ( fara lapte, topita )
- Se spala merele si, incepand de la partea cu codita, scobesti interiorul, indepartandu-le cotorul si lasand un perete gros de cel putin 1 cm, fara a le gauri dintr-un capat in altul.
- Apoi in interiorul merelor pui zahar amestecat cu scortisoara.
- Dupa care pui nuci in fiecare mar si mai presari putin zahar.
- Asezi merele intr-o tava si le dai la cuptor pentru 15-20 de minute.
- Intre timp, pregatesti caramelul.
- Adaugi zaharul intr-o craticioara si il tii pe foc ca sa se topeasca, pana capata o culoare aurie.
- Se toarna frisca, amesteci pana se incorporeaza si lasi sa dea in cateva clocote, apoi adaugi ciocolata de menaj.
- Dupa care adaugi cu grija margarina si amesteci pana se topeste si aceasta, apoi stingi focul.
- Dupa ce ai scos merele din cuptor, torni sosul caramel pe fiecare, le lasi sa se raceasca putin si le servesti.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu