Mere umplute cu nuci si sos de caramel

Ingrediente:
  • 12 mere
  • 250 g nuci taiate
  • 150 g zahar
  • scortisoara
Pentru sosul caramel iti trebuie:
  • 50 g unt
  • 100 g zahar
  • 70 ml frisca lichida
  • 75 g ciocolata menaj ( fara lapte, topita )
Preparare:
  1. Se spala merele si, incepand de la partea cu codita, scobesti interiorul, indepartandu-le cotorul si lasand un perete gros de cel putin 1 cm, fara a le gauri dintr-un capat in altul.
  2. Apoi in interiorul merelor  pui zahar amestecat cu scortisoara.
  3.  Dupa care pui nuci in fiecare mar si mai presari putin zahar.
  4. Asezi merele intr-o tava si le dai la cuptor pentru 15-20 de minute.
  5. Intre timp, pregatesti caramelul.
  6. Adaugi zaharul intr-o craticioara si il tii pe foc ca sa se topeasca, pana capata o culoare aurie.
  7. Se toarna frisca, amesteci pana se incorporeaza si lasi sa dea in cateva clocote, apoi adaugi ciocolata de menaj.
  8.  Dupa care adaugi cu grija margarina si amesteci pana se topeste si aceasta, apoi stingi focul.
  9. Dupa ce ai scos merele din cuptor, torni sosul caramel pe fiecare, le lasi sa se raceasca putin si le servesti.
  10. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes