Desert cu pere si ciocolata

Ingrediente:

  • 6 pere
  • 125 ml vin alb dulce
  • 175 g zahar
  • 3 linguri cu frisca lichida
  • 125 g ciocolata neagra
  • 1 baton scortisoara
  • 1 lamaie
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • fulgi de migdale
Preparare:
  1. Mai intai amesteca zaharul cu vinul, sucul de lamaie proaspat stors si pune pe foc mic.
  2. Apoi, adauga batonul de scortisoara si rade un pic de coaja de lamaie.
  3. Perele spalate si curata-le de coaja, dar pastreaza coditele.
  4. Adauga-le si pe ele in siropul de vin si lasa-le sa fiarba 15 minute.
  5. Dupa care topeste pe baie de aburi ciocolata neagra impreuna cu frisca lichida.
  6. Apoi cand este aproape topita, adauga esenta de vanilie si amesteca.
  7. Scoati perele pe cate o farfurie, stropeste-le cu sosul de ciocolata si presara fulgi de migdale prajiti usor intr-o tigaie.
  8. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes