Ingrediente:
- 6 pere
- 125 ml vin alb dulce
- 175 g zahar
- 3 linguri cu frisca lichida
- 125 g ciocolata neagra
- 1 baton scortisoara
- 1 lamaie
- 1 fiola esenta de vanilie
- fulgi de migdale
- Mai intai amesteca zaharul cu vinul, sucul de lamaie proaspat stors si pune pe foc mic.
- Apoi, adauga batonul de scortisoara si rade un pic de coaja de lamaie.
- Perele spalate si curata-le de coaja, dar pastreaza coditele.
- Adauga-le si pe ele in siropul de vin si lasa-le sa fiarba 15 minute.
- Dupa care topeste pe baie de aburi ciocolata neagra impreuna cu frisca lichida.
- Apoi cand este aproape topita, adauga esenta de vanilie si amesteca.
- Scoati perele pe cate o farfurie, stropeste-le cu sosul de ciocolata si presara fulgi de migdale prajiti usor intr-o tigaie.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu