Ingrediente:
- 1 l lapte
- 7 galbenusuri
- 200 g zahar tos
- 1 baton de vanilie
- 2 linguri amidon de porumb
- 1 bucata de ciocolata neagra
- scortisoara
- Se pun la fiert 800 ml lapte.
- Dupa ce da clocot, adaugi batonul de vanilie, apoi tragi vasul de pe foc.
- Intre timp, se bat galbenusurile cu zaharul pana vei obtine o crema albicioasa.
- Apoi cele 2 linguri de amidon le dizolvi in 200 ml lapte.
- Scoti batonul de vanilie si adaugi crema si amidonul diluat.
- Dupa le pui pe foc mic pana se ingroasa crema, dar nu trebuie sa fiarba.
- Se imparte crema in doua si in una dintre jumatati pui ciocolata topita si amesteci.
- Apoi, intr-un vas de sticla pui cremele: un rand crema alba, un rand crema neagra si tot asa pana se termina toata compozitia, iar la final presari deasupra praf de scortisoara.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu