Ingrediente:
- 3 banane
- 2 felii de ananas
- 2 pere
- sucul de la o portocala
- 300 ml lapte
- 60 g cacao
- 60 g zahar
- 60 g unt
- 60 g nuci zdrobite mare
- 2 linguri cu faina
- 1 paharel mic de rom
- Se taie in bucati 2 banane curatate, ananasul si para curatata de coaja, apoi maruntiti-le cu un blender pentru a obtine un piure fin.
- In timp ce maruntiti adaugati sucul de portocala si romul.
- Impartiti amestecul in 4 castroane de sticla.
- Banana ramasa o curatati si taiati-o in rondele.
- Impartiti rondelele in castroane, lipite de peretii castronului si scufundate putin in amestecul de fructe.
- Puneti castroanele in frigider.
- Intr-o cratita amestecati cacaoa, zaharul, faina, untul topit si laptele cald, adaugat treptat.
- Dupa omogenizarea amestecului, puneti-l la bain-marie, la fiert.
- Atentie, amestecati mereu pentru a nu se forma cocoloase.
- Apoi cand crema se ingroasa, luati vasul de pe foc si lasati la rece.
- Impartiti aceasta crema in fiecare castron cu amestec de fructe, deasupra presarati nuci zdrobite si eventual, cubulete de mar.
- Bagati cupele la frigider pana in momentul servirii.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu